O Autoškoli
Duga

Autoškola Duga započela je s radom 1999. Godine, na adresi  Arslanovci 1, Požega.  Registrirana je kao Obrt za pružanje usluga osposobljavanja kandidata za vozače vozila na motorni pogon A1, A2, A i B kategorije vozila. Osposobljavanje kandidata vrši se na tri vozila B kategorije: Toyota Yaris 1.4 D-4D, TOYOTA AURIS 1.4D-4D BLACKED i BMW SERIJA 1 116D, a vozila za A1 kategoriju YAMAHA  YS125-5C, A2 kategoriju KAWASAKI Z 400 i A kategoriju KAWASAKI ER650E.

Sva  vozila su u vlasništvu autoškole te su kandidatima uvijek na raspolaganju za osposobljavanje.

Autoškola ima četiri djelatnika na radnim mjestima stručnog voditelja autoškole, predavača prometnih propisa i instruktora vožnje . Tim čine stručni ljudi s dugogodišnjim iskustvom u osposobljavanju kandidata, te velikim motivom i znanjem kako da Vas buduće kandidate učine što sigurnijim i samostalnijim vozačima. Autoškolu krasi i velika prolaznost na ispitima što je rezultat iskustva, znanja i predanog rada djelatnika autoškole.

Vama budućim kandidatima želimo da POSTANETE VOZAČ što je i moto djelatnika autoškole, a možete postati ako se odlučite za nas.

Također Vam želimo uspješno i sigurno putovanje.

Djelatnici autoškole Duga, pod vodstvom vlasnika Bernarda Validina.

Vaša autoškola DUGA Požega

U B kategoriju spadaju motorna vozila, osim vozila AM, A1, A2, A, F i G kategorije čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500 kg i koja su dizajnirana i konstruirana za prijevoz ne više od 8 putnika, ne računajući sjedalo za vozača; motorna vozila ove kategorije mogu biti u kombinaciji s priključnim vozilom čija najveća dopuštena masa ne prelazi 750 kg.

U A kategorija spadaju: - motocikli sa ili bez bočne prikolice
-motorna vozila na tri kotača čija je snaga veća od 15kw
-minimalna starosna dob za kategoriju A je 24 godine,odnosno 20 godina ukoliko vozač ima vozačku dozvolu za upravljanje vozilom A2 kategorije najmanje dvije godine
- minimalna starosna dob za vozilo na tri kotača A kategorije je 21 godinu

U A1 kategoriju spadaju:

- motocikli sa ili bez bočne prikolice,radnog obujma motora do 125 cm3 i snage motora od najviše 11 kW i odnosom snage i mase koji ne prelazi 0,1 kW/kg.
-motorna vozila na tri kotača čija snaga nije veća od 15 kW

U A2 Kategoriju spadaju:

- motocikli sa ili bez bočne prikolice čija snaga ne prelazi 35 kW i čiji omjer snaga/masa ne prelazi 0,2 kW/kg, a ne potječu od vozila čija je snaga dvostruko veća i više